Bocuse D'Or - Europees Team

Bocuse d’Or kan culinair België op de toeristische kaart zetten

Van tafel tot toog, in België is het overal lekker eten en drinken. Dat zou een grote toeristische troef moeten zijn, maar dat is het onvoldoende. Een wereldbeker als Bocuse d’Or is een prima gelegenheid om de culinaire troeven van ons land te vermarkten. Eerstvolgende afspraak: de Europese finale Bocuse d’Or op 11 en 12 mei in Boedapest Hongarije.

BOCUSE D’OR ALS TOERISTISCH AMBASSADEUR

De keuze voor de reisbestemming gaat bij toeristen, net als de liefde, door de maag. En toch komt België in de top-10 van ‘lekkere’ vakantielanden niet voor. Hoe dat komt? We zijn te bescheiden over ons culinair talent.
Bartel Dewulf, Inspecteur Mijn Pop-up Restaurant: “Ik was met Peter Goossens in New York. De man wordt daar als een popster onthaald. Welk een culinair talent wij hebben, beseffen en gebruiken wij onvoldoende.” Tijd dat daar verandering in komt.

BELGIË IS EEN ‘STERRENRESTAULAND’

Met Peter Goossens heeft Bocuse d’Or België als President een grote naam en een bekend gezicht in huis. Toch blijft nog veel van Belgiës culinair talent weggestopt in de keuken.
Peter Goossens: “De Scandinavische landen exploiteren hun culinaire successen extreem. Als ik zeg dat wij alleen al in West-Vlaanderen evenveel sterren hebben, verschieten de mensen.”

BOCUSE D’OR MOET CULINAIRE BESCHEIDENHEID DOORBREKEN

Dat België ook deze keer een van de felbegeerde tickets heeft voor de Europese finale Bocuse d’Or mag eigenlijk niemand verrassen. Toch is het blijkbaar on-Belgisch om daarmee uit te pakken.
Ferdy Debecker, President Bocuse d’Or Winners, laatste Belgische winnaar (1999) en bezieler: “We zouden als Belgen onze deelname moeten steunen zoals we met de Rode Duivels doen.”

Op 11 en 12 mei, heeft de Europese finale Bocuse d’Or plaats in Boedapest. Chef Peter Aesaert, commis Michelle Boone en coach Jo Nelissen hebben zich puur op passie daarop voorbereid. Zij zullen straks de Belgische kleuren (en smaken) verdedigen. Ze doen dat niet in hun natuurlijke biotoop, de keuken, maar voor een publiek, in de sfeer van een topsportwedstrijd. Zij verdienen een heftig supporterende achterban.

Meer informatie vind je in het topic Europese finale.