BOCUSE D’OR TEAM

De Bocuse d’Or is het grootste gastronomische evenement ter wereld. Paul Bocuse creëerde deze prestigieuze culinaire wedstrijd in 1987. Sindsdien vindt om de twee jaar een nieuwe editie plaats. 24 landen van 5 continenten sturen hun beste chef naar de SIRHA beurs in Lyon om hun land te vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale. Topchefs als Régis Marcon, Yannick Alleno en Rasmus Kofoed ontvingen eerder in hun carrière een medaille in de Bocuse d’Or.

Wil jij de nieuwe kandidaat worden? Stuur een mail naar info@bocusedor.be en vraag het technische dossier op.

2019 – 2021 Chef Lode De Roover

Lode De Roover, geboren op 21 november 1983, studeerde in 2002 af aan de hotelschool “Ter Groene Poorte” in Brugge. Ervaring en kennis deed Lode op in tal van gerenommeerde sterrenzaken zoals Comme chez Soi*** (Brussel), Lijsterbes*(Berlare), La Bergerie** (Namen), Kaatje bij de Sluis** (Nederland), De Plezanten Hof* (Hamme) en Eyckerhof* (Bornem). Sinds 2013 is hij zaakvoerder van ‘Fleur de Lin’. Zijn motto: “There is no elevator to success, you have to take the stairs.”

2019 – 2021 Commis Louis Wauters

Waregemnaar Louis Wauters van Hotelschool Ter Duinen maakt deel uit van het team van Lode De Roover op weg naar de internationale culinaire wedstrijdfinale van Bocuse d’Or in Lyon.

2019 – 2021 Coach Nick Bril

Nick Bril was tijdens de vorige editie van Bocuse d’Or de president en neemt nu de functie van coach op zich. 

2019 – 2021 President David Martin

David Martin 

Voorzitter Ferdy Debecker

Ferdy Debecker is onze laatste medaille winnaar op de wereldfinale Bocuse d’Or. Daarnaast is hij ook nog voorzitter van de Bocuse winners én ook de voorzitter van Bocuse d’Or Belgium. Ferdy is sinds jaar en dag bezieler en werkende kracht achter Bocuse d’Or Belgium, samen met zijn echtgenote Ann Vermylen. Samen baten zij ook restaurant Eyckerhof uit in Bornem.

Erevoorzitter Peter Goossens

Peter Goossens, van restaurant Hof van Cleve *** was president van de jury voor het Belgische Bocuse d’Or Team tot 2019 en zal nu als Erevoorzitter fungeren. 
Bedankt Peter voor de jarenlange samenwerking!