MENTOR TEAM

Het National Culinary team Belgium
zal zich voorbereiden in het trainingscentrum te Zwijndrecht bij onze partner Rational.
Dit werd speciaal ingericht om het Belgische team voor te bereiden op onder meer de Bocuse d’Or.

Net als atleten van de Olympische Spelen kunnen topkoks zich niet veroorloven
om details over het hoofd te zien als ze een medaille willen behalen.
Dankzij onze partner werd een keuken geïnstalleerd die een replica is
van de wedstrijdkeuken waarin het Belgische team zich volledig kan toeleggen
op de voorbereidingen van de Europese en de wereldfinale van onder meer Bocuse d’ Or.

President en voorzitter – Lode De Roover

Lode De Roover, deed ervaring en kennis op in tal van gerenommeerde sterrenzaken.
Sinds 2013 is hij samen met zijn vrouw Barbara zaakvoerder van ‘Fleur de Lin*’. 

Met twee nationale overwinningen, een 6e plaats op het Europees kampioenschap en een 8e plaats in de wereldfinale van de Bocuse d’Or heeft hij bewezen tot de culinaire top te behoren.

Dankzij zijn ongeëvenaarde kennis, ervaring en passie is hij de uitgelezen persoon om de rol van voorzitter op zich te nemen en toekomstige talenten te begeleiden naar succes.

Mentor team

Viki Geunes

In zijn restaurant Zilte*** in het MAS in Antwerpen, kookt hij letterlijk en figuurlijk op hoog niveau.
Zonder koksopleiding, maar met een enorme gedreven en ijzeren discipline, wist Viki Geunes de gastronomische top te bereiken.

Thijs Vervloet

Thijs Vervloet was in 2019 ‘Jonge Chef van het Jaar’ voor Vlaanderen  voor Gault-Millau.
Vandaag, in Maison Colette **’ kookt deze sterrenchef in een statige dokterswoning te Westerlo. Een restaurant met chef’s table, private diningruimte en boetiekhotel voor de ultieme culinaire ervaring.

David Martin

Benoemd tot chef-kok van het jaar 2019 door Gault & Millau en dubbele Michelin-ster winnaar, David Martin is de chef aan het hoofd van het restaurant La Paix**, gelegen in het Brussels Gewest. Het vele reizen heeft zijn half franse, half-japanse keuken geïnspireerd die hem vandaag kenmerkt, waarvan onbetwistbare technische details en verrassende smaken aan de basis liggen. Sinds kort is David Martin ook de head chef in restaurant Palais Royal in het Corinthia Hotel te Brussel.