BOCUSE D’OR TEAM

Ons nationaal team zal zich voorbereiden in een nieuw trainingscentrum te Zwijndrecht bij onze partner Rational.
Dit werd speciaal ingericht om het Belgische team voor te bereiden op de Bocuse d’Or.

Net als atleten van de Olympische Spelen kunnen topkoks zich niet veroorloven
om details over het hoofd te zien als ze een medaille willen behalen op de Bocuse d’Or.
Dankzij onze partner werd een keuken geïnstalleerd die een replica is
van de wedstrijdkeuken waarin het Belgische team zich volledig kan toeleggen
op de voorbereidingen van de Europese en de wereldfinale.

President en voorzitter – Lode De Roover

Lode De Roover, deed ervaring en kennis op in tal van gerenommeerde sterrenzaken.
Sinds 2013 is hij samen met zijn vrouw Barbara zaakvoerder van ‘Fleur de Lin’. 
Na de overwinning van 2 nationale selecties, een 6e plaats in de Europese en een 8e plaats in de wereldfinale
staat hij klaar om als nieuwe voorzitter te fungeren.

Coaching team-Archibald De Prince

Archibald geeft advies als coach. Hij is gepassioneerd en perfectionist, hierdoor blijft ook hij zijn talent verder ontwikkelen in de high end gastronomie.

Promotion Manager

Barbara Dhondt
Barbara heeft 2 deelnames van haar man van heel dichtbij heeft mee gevolgd, en weet precies wat de wedstrijd inhoud.
Dit kan de werking alleen maar ten goede komen en versterken.
Barbara is promotion manager van het Belgische team.
Niet alleen de communicatie intern maar ook extern neemt ze voor haar rekening.
Ook zorgt ze voor het reilen en zeilen voor en achter de schermen voor een goede werking en organisatie van het team

Pappi Bosuse – Ferdy Debecker

Ferdy Debecker is onze laatste medaille winnaar op de wereldfinale Bocuse d’Or.
Daarnaast was hij ook voorzitter van de Bocuse winners én voorzitter van Bocuse d’Or Belgium.
Ferdy was jaar en dag de bezieler en werkende kracht achter Bocuse d’Or Belgium, samen met zijn echtgenote Ann  baten zij ook restaurant Eyckerhof* uit in Bornem.
Sinds vorig jaar droeg hij de fakkel van zijn voorzitterschap over aan Lode De Roover.
Ann Vermylen, heeft altijd de coördinerende functie op haar genomen. Dit tijdens de nationale edities alsook naar de Europese als wereldfinale toe.
Dankzij Ann, liep alles zijn gangetje, zonder dat er een chef zich moest bekommeren over alles wat er naast de keuken gebeurd qua organisatie.
Barbara heeft sinds vorig jaar Ann haar taak overgenomen. Maar Ann staat nog altijd klaar met raad en daad waar nodig.

Erevoorzitter Peter Goossens

Peter Goossens, van restaurant Hof van Cleve *** was president van de jury voor het Belgische Bocuse d’Or Team tot 2019 en zal nu als Erevoorzitter fungeren. 
Bedankt Peter voor de jarenlange samenwerking!