BOCUSE D’OR TEAM

De Bocuse d’Or is het grootste gastronomische evenement ter wereld. Paul Bocuse creëerde deze prestigieuze culinaire wedstrijd in 1987. Sindsdien vindt om de twee jaar een nieuwe editie plaats. 24 landen van 5 continenten sturen hun beste chef naar de SIRHA beurs in Lyon om hun land te vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale. Topchefs als Régis Marcon, Yannick Alleno en Rasmus Kofoed ontvingen eerder in hun carrière een medaille in de Bocuse d’Or.

2019 – 2021 Chef Lode De Roover

Lode De Roover, geboren op 21 november 1983, studeerde in 2002 af aan de hotelschool “Ter Groene Poorte” in Brugge. Ervaring en kennis deed Lode op in tal van gerenommeerde sterrenzaken zoals Comme chez Soi*** (Brussel), Lijsterbes*(Berlare), La Bergerie** (Namen), Kaatje bij de Sluis** (Nederland), De Plezanten Hof* (Hamme) en Eyckerhof* (Bornem). Sinds 2013 is hij zaakvoerder van ‘Fleur de Lin’. Zijn motto: “There is no elevator to success, you have to take the stairs.”

Wil jij de nieuwe kandidaat worden? Stuur een mail naar info@bocusedor.be en vraag het technische dossier op.

2019 – 2021 Commis Louis Wauters

Waregemnaar Louis Wauters van Hotelschool Ter Duinen maakt deel uit van het team van Lode De Roover op weg naar de internationale culinaire wedstrijdfinale van Bocuse d’Or in Lyon.

Coach Jo Nelissen

Jo Nelissen stond in 2017 ook al in de wereldfinale van Bocuse d’Or met Peter Asaert en Michelle Boone. Later dat jaar werd hij team coach van het National Culinary Team. Naast het Bocuse d’Or team traint hij ook het Young Chefs Team waarmee hij 2 zilveren medailles haalde tijdens hun eerste doortocht op de Culinary Worldcup in Luxemburg 2018.

Voorzitter Ferdy Debecker

Ferdy Debecker is onze laatste medaille winnaar op de wereldfinale Bocuse d’Or. Daarnaast is hij ook nog voorzitter van de Bocuse winners én sinds dit jaar ook voorzitter van Bocuse d’Or Belgium. Ferdy is sinds jaar en dag bezieler en werkende kracht achter Bocuse d’Or Belgium, samen met zijn echtgenote Ann Vermylen. Samen baten zij ook restaurant Eyckerhof uit in Bornem.

2019 – 2021 President Nick Bril

Niemand minder dan Nick Bril werd verkozen als president van de jury voor het Belgische Bocuse d’Or Team. Samen met een team van Topchefs zal hij advies geven aan alle Belgische kandidaten. 

2017 – 2019 President Peter Goossens

Peter Goossens, van restaurant Hof van Cleve ***, was president van de jury voor het Belgische Bocuse d’Or Team tot 2019. Hij stond het team bij met raad en zijn ongelooflijke kennis.
Bedankt Peter voor de jarenlange samenwerking!
Piet Vande Casteele

2017 – 2019 Commis Piet Vande Casteele

Piet Vande Casteele werd op 24 november 2018 21 jaar. Na het opgeven van zijn studies als kinesist, schrijft Piet zich in voor de éénjarige opleiding Kok/kelner aan de Hotelschool “ Ter Duinen” in Koksijde . Tijdens een extra specialisatiejaar “keukengastronomie “ behaalt hij de eerste plaats in de “commis Challenge Bocuse d’or Belgium”. Met Lode als leermeester en mentor is zijn motto : “ Motivation never loses “