Bocuse d’Or

De Bocuse d’Or is het grootste gastronomische evenement ter wereld. Paul Bocuse creëerde deze prestigieuze culinaire wedstrijd in 1987. Sindsdien vindt om de twee jaar een nieuwe editie plaats. 24 landen van 5 continenten sturen hun beste chef naar de SIRHA beurs in Lyon om hun land te vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale. Topchefs als Régis Marcon, Yannick Alleno en Rasmus Kofoed ontvingen eerder in hun carrière een medaille in de Bocuse d’Or.

 

Belgian Bocuse d’Or Academy

Tijdens twee nationale wedstrijden selecteert de vzw Belgian Bocuse d’Or Academy een chef en een commis die samen ons land vertegenwoordigen in de Europese finale. Indien België gekwalificeerd wordt mag het duo verder naar de wereldfinale.

De rol van de Belgian Bocuse d’Or Academy bestaat uit verschillende aspecten. Op financieel vlak zorgt zij voor investeringspartners die de kandidaat ondersteunen met de beste materialen en producten, borden en schotels, transportkosten, verzekering, promotiemateriaal en andere mogelijke wedstrijdkosten.

Ook op technisch-culinair vlak biedt de Academy ondersteuning aan de kandidaat door topchefs en vorige deelnemers uit te nodigen tijdens oefensessies. Zij kunnen de deelnemer bijstaan met advies.

Ten slotte staat de Belgian Bocuse d’Or Academy ook in voor de communicatie. Zo stelt zij de kandidaat en haar partners voor aan de pers, doet ze de opvolging via social media, verzorgt ze fotoshoots en verspreidt ze de promotieposter.