BOCUSE D’OR TEAM

Ons nationaal team zal zich voorbereiden in een nieuw trainingscentrum te Zwijndrecht bij onze partner Rational.
Dit werd speciaal ingericht om het Belgische team voor te bereiden op de Bocuse d’Or.

Net als atleten van de Olympische Spelen kunnen topkoks zich niet veroorloven
om details over het hoofd te zien als ze een medaille willen behalen op de Bocuse d’Or.
Dankzij onze partner werd een keuken geïnstalleerd die een replica is
van de wedstrijdkeuken waarin het Belgische team zich volledig kan toeleggen
op de voorbereidingen van de Europese en de wereldfinale.

President – Lode De Roover

Lode De Roover, deed ervaring en kennis op in tal van gerenommeerde sterrenzaken.
Sinds 2013 is hij samen met zijn vrouw Barbara zaakvoerder van ‘Fleur de Lin’. 
Na de overwinning van 2 nationale selecties, een 6e plaats in de Europese en een 8e plaats in de wereldfinale
staat hij klaar om het coaching team te vervoegen.

Coaching team-Roland Debuyst

Naast jurylid in verschillende internationale wedstrijden, geeft hij ook advies als coach alsook helpt hij verschillende organisaties te structuren als consultant. Tot slot geeft hij ook kooklessen op maat.

Roland Debuyst, gepassioneerd en perfectionist, blijft zijn talent verder ontwikkelen door het aanbieden van een betaalbare maar hoogwaardige gastronomie.

Promotion Manager

Barbara Dhondt
Barbara heeft 2 deelnames van haar man van heel dichtbij heeft mee gevolgd, en weet precies wat de wedstrijd inhoud.
Beetje bij beetje leert ze ook de organisatorische kneepjes van Ann wat betreft de Bocuse d’ Or.
Dit kan de werking alleen maar ten goede komen en versterken.
Barbara zal vanaf 2023 instaat als promotion manager van het Belgische team.

Voorzitter Ferdy Debecker

Ferdy Debecker is onze laatste medaille winnaar op de wereldfinale Bocuse d’Or.
Daarnaast was hij ook voorzitter van de Bocuse winners én is ook de voorzitter van Bocuse d’Or Belgium.
Ferdy is sinds jaar en dag bezieler en werkende kracht achter Bocuse d’Or Belgium, samen met zijn echtgenote Ann  baten zij ook restaurant Eyckerhof* uit in Bornem.
Ann Vermylen, zorgt heeft de coördinerende functie op haar genomen. Dit tijdens de nationale editie alsook naar de Europese als wereldfinale toe.
Dankzij Ann, loopt alles zijn gangetje, zonder dat er een chef zich moet bekommeren over alles wat er naast de keuken gebeurd qua organisatie.

Erevoorzitter Peter Goossens

Peter Goossens, van restaurant Hof van Cleve *** was president van de jury voor het Belgische Bocuse d’Or Team tot 2019 en zal nu als Erevoorzitter fungeren. 
Bedankt Peter voor de jarenlange samenwerking!