BOCUSE D’OR TEAM

Ons nationaal team zal zich voorbereiden in het trainingscentrum te Zwijndrecht bij onze partner Rational.
Dit werd speciaal ingericht om het Belgische team voor te bereiden op de Bocuse d’Or.

Net als atleten van de Olympische Spelen kunnen topkoks zich niet veroorloven
om details over het hoofd te zien als ze een medaille willen behalen op de Bocuse d’Or.
Dankzij onze partner werd een keuken geïnstalleerd die een replica is
van de wedstrijdkeuken waarin het Belgische team zich volledig kan toeleggen
op de voorbereidingen van de Europese en de wereldfinale.

President en voorzitter – Lode De Roover

Lode De Roover, deed ervaring en kennis op in tal van gerenommeerde sterrenzaken.
Sinds 2013 is hij samen met zijn vrouw Barbara zaakvoerder van ‘Fleur de Lin*’. 
Na de overwinning van 2 nationale selecties, een 6e plaats in de Europese en een 8e plaats in de wereldfinale
staat hij klaar om als voorzitter te fungeren.

Mentor team

Viki Geunes

In zijn restaurant ’t Zilte*** in het MAS in Antwerpen, kookt hij letterlijk en figuurlijk op hoog niveau.
Zonder koksopleiding, maar met een enorme gedreven en ijzeren discipline, wist Viki Geunes de gastronomische top te bereiken.

David Martin

Benoemd tot chef-kok van het jaar 2019 door Gault & Millau en dubbele Michelin-ster winnaar, David Martin is de chef aan het hoofd van het restaurant La Paix**, gelegen in het Brussels Gewest. Het vele reizen heeft zijn half franse, half-japanse keuken geïnspireerd die hem vandaag kenmerkt, waarvan onbetwistbare technische details en verrassende smaken aan de basis liggen.

Thijs Vervloet

Thijs Vervloet was in 2019 ‘Jonge Chef van het Jaar’ voor Vlaanderen  voor Gault-Millau.
Vandaag, in restaurant ‘Colette – De Vijvers**’ kookt deze sterrenchef in een ruim en modern gebouw aan de vijvers van Averbode. 

Promotion Manager

Barbara Dhondt
Barbara heeft 2 deelnames van haar man van heel dichtbij heeft mee gevolgd, en weet precies wat de wedstrijd inhoud.
Dit kan de werking alleen maar ten goede komen en versterken.
Barbara is promotion manager van het Belgische team.
Niet alleen de communicatie intern maar ook extern neemt ze voor haar rekening.
Ook zorgt ze voor het reilen en zeilen voor en achter de schermen voor een goede werking en organisatie van het team

Pappi Bosuse – Ferdy Debecker

Ferdy Debecker is onze laatste medaille winnaar op de wereldfinale Bocuse d’Or.
Daarnaast was hij ook voorzitter van de Bocuse winners én voorzitter van Bocuse d’Or Belgium.
Ferdy was jaar en dag de bezieler en werkende kracht achter Bocuse d’Or Belgium, samen met zijn echtgenote Ann  baten zij ook restaurant Eyckerhof* uit in Bornem.
Sinds vorig jaar droeg hij de fakkel van zijn voorzitterschap over aan Lode De Roover.

Mammi Bosuse – Ann Vermylen

Ann Vermylen, heeft altijd de coördinerende functie op haar genomen. Dit tijdens de nationale edities alsook naar de Europese als wereldfinale toe.
Dankzij Ann, liep alles zijn gangetje, zonder dat er een chef zich moest bekommeren over alles wat er naast de keuken gebeurd qua organisatie.
Barbara heeft sinds vorig jaar Ann haar taak overgenomen. Maar Ann staat nog altijd klaar met raad en daad waar nodig.

Erevoorzitter Peter Goossens

Peter Goossens, van restaurant Hof van Cleve *** was president van de jury voor het Belgische Bocuse d’Or Team tot 2019 en zal nu als Erevoorzitter fungeren. 
Bedankt Peter voor de jarenlange samenwerking!