BOCUSE D’OR COMMIS CHALLENGE

Geen chef zonder commis. 
De commis is de rechterhand van de Belgische kandidaat tijdens de Europese finale in Tallinn en wereldfinale in Lyon.
Dit jaar werd deze wedstrijd gewonnen door LOUIS WAUTERS. 

Finale 2019

De finale zal plaatsvinden op donderdag 21 november 2019 tijdens Horeca Expo Gent in de gebouwen van de Flanders Expo.
Deze finale is een nationale wedstrijd gehouden voor groot publiek.
Deze wedstrijd staat open voor alle jongeren en/of leerlingen van Belgische hotelscholen met Belgisch paspoort, en die op 27 januari 2021 (!) maximum 22 jaar oud zullen zijn (dus geboren na 27/01/1999).

Kandidaten

De kandidaat mogen op 27 januari 2021 (!) maximum 22 jaar oud zijn (dus geboren na 27/01/1999).

Kandidaturen inschrijvingen dienen uiterlijk op 30 april 2019 binnen te zijn op het secretariaat:
Spuistraat 21
2880 Bornem

of via mail naar:

info@bocusedor.be

Recepturen

Recepturen (met foto of schets) dienen uiterlijk op 15 juni 2019 binnen te zijn op het Secretariaat:

Spuistraat 21
2880 Bornem

of via mail naar:

info@bocusedor.be

U zult steeds een mail ontvangen ter bevestiging van ontvangst van Uw dossier.

Een leescomité onder voorzitterschap van Mr. Peter Goossens zal uit de ingezonden recepturen de finalisten weerhouden.
Gelieve bij U dossier eveneens Uw CV te voegen, wordt enkel gebruikt voor samenstelling van onze persmap.

Er zullen 5 kandidaten weerhouden worden.

De geselecteerde kandidaten voor de finale worden uiterlijk 26 juni 2019 op de hoogte gebracht van hun selectie.

Deze wedstrijd heeft tot doel om de commis te selecteren (winnaar) die samen met de geselecteerde chef een team zal vormen en België zal vertegenwoordigen op de Europese finale te Tallinn in juni 2020 alsook (bij kwalificatie) de wereld finale Lyon 2021.

*Leeftijd geldig voor de wedstrijd Bocuse d’or in Lyon 2021!!!

Thema

Zeetongfilet ” Ostendaise”: 3 stuks zeetong ( 4/500 gr brut).

  • voor 6 personen op bord gedresseerd, in eenmaal door te geven
  • verplicht de borden te gebruiken: door de organisatie voorzien, gebruik van eigen borden wordt niet toegelaten.
  • Het gebruik van “cloches” om het gerecht warm te houden is niet toegestaan.
  • 2 garnituren vrij samen te stellen
  • 3° garnituur op basis van aardappel

! Aandacht:

  • Alles op het bord moet eetbaar zijn, geen enkel niet eetbaar decor stuk is toegelaten op het bord.

Wedstrijd

  • Volgorde van de keuken wordt ter plaatse bij lot getrokken
  • Kandidaat krijgt 2.30h om zijn gerechten te bereiden voor 6 personen.
  • Start kandidaat 1 om 11.00h om de 10minuten zal een kandidaat starten
  • Gesprek met de jury van 10 minuten over zijn motivatie.
  • Gerecht wordt op bord gedresseerd (borden ter beschikking)
  • Alle bereidingen dienen ter plaatse te gebeuren, in de keuken box
  • Na de wedstrijd dient de keuken proper gemaakt te worden
  • 2 wedstrijdcommissarissen zullen zowel vooraf, tijdens als na de wedstrijd de keukens controleren (keukenjury)

Winnaar

De winnaar zal België vertegenwoordigen als commis samen met de geselecteerde chef op de Europese finale Bocuse d’Or in Tallinn juni 2020.

Vragen

Alle vragen of bijkomende inlichtingen over de wedstrijd kunnen per mail gericht worden aan het comité via info@bocusedor.be