Europese finale

De Europese finale gaat door in 2022.
Kandidaat, commis en het voltallige coaching team zullen samen ons land vertegenwoordigen tijden deze finale.
Als België een plaats in de top 10 kan bemachtigen openen zich de deuren naar het wereldkampioenschap in Lyon in 2023. 

OLYMPISCHE SPELEN VAN DE GASTRONOMIE

Het Belgische Bocuse d’Or team zal worden gecoacht door verschillende chefs.

Ons nationale team zal oefenen in een nieuw trainingscentrum, deze werd speciaal opgericht om Belgische chefs te trainen ter voorbereiding van de Bocuse d’Or.

Net als atleten van de Olympische Spelen kunnen topkoks zich niet veroorloven dat er details over het hoofd worden gezien als ze een medaille willen behalen op de Bocuse d’Or.

Dankzij onze partners werd een keuken geïnstalleerd die een haast exacte kopie is van de Bocuse-keuken waar het Belgische team zich volledig kan toeleggen op hun kookkunsten. Op die manier kunnen onze laureaten zich tot in de puntjes voorbereiden en wordt niets aan het toeval overgelaten.

België gaat voor goud.

BELGIË TERUG NAAR DE TOP

Het is van 1999 geleden dat ons land op het podium stond tijdens de finale van Bocuse d’Or. De laatste medaillewinnaar is Ferdy Debecker die nu voorzitter is van de Bocuse d’Or Winners. Nochtans hoeft het niet te verbazen dat België met haar grote dichtheid aan sterrenrestaurants meerdere malen het podium haalde tijdens de prestigieuze kookwedstrijd. Ons land bekleedt nog steeds de derde plaats in de reeks van medaillewinnaars. Dankzij de intensieve trainingen van het Belgische team mikken we ook dit jaar weer op de top.