Naast de selectie wedstrijd voor chefs organiseerde de Academy ook een Bocuse d’Or Commis Challenge.

Bij deze wedstrijd gaan we op zoek naar de meest ideale Commis  voor het Belgische team, in de eerste plaats een TEAM-player.

 

Commis Challenge Bocuse d’Or Donderdag 23 november 2017! Horeca Expo Gent

Deze wedstrijd staat open voor alle leerlingen van Belgische Hotelscholen met Belgisch paspoort,

en die op 31 januari 2019 (!) maximum 22 jaar oud zullen zijn (dus geboren na 31/01/1997)

 

Het geselecteerde team zal ons land mogen vertegenwoordigen op de Europese finale in Turijn

in juni 2018.

Uiteraard krijgt het de ruggensteun (financieel, logistiek…) van het Nationaal Comité Belgian

Bocuse d’Or Academy.

Meer informatie hierover te vinden op http://www.bocusedor.be

De 5 finalisten:

  • Piet Van de Casteele   Ter Duinen – Koksijde
  • Neil Dierickx-Vissers
  • Bjarne Vermeersch  Spermalie – Brugge
  • Frederik Van de Schoor   Talentenschool – Turnhout
  • Bert Messely   Hotelschool Kortrijk
              Thema Belgian Bocuse d’Or Commis Challenge

 

Vlees bereiding:        6 stuks Kwartel Royal (+-200g) ontdarmd maar met krop, lever, maag,                 

                                                     hart en longen, aan het karkas en met kop en poten.

                                            + 500g verse ganzenlever

  •      Voor 6 personen op bord
  •     2 garnituren vrij samen te stellen.
  •     3° garnituur op basis van Belgisch grondwitloof                                           

Voelt u zich geroepen om een leerling te laten deelnemen?  Aarzel dan niet!

Inschrijvingen  tot 10 april 2017 !!!     (Inzenden recepturen voor 15 juni 2017)

Het volledige wedstrijdreglement en technisch dossier kan aangevraagd worden via:  info@bocusedor.be

of 03/8890718    0475/290924   Spuistraat 21  2880 Bornem.

 

DSC01810