De Bocuse d’Or is het grootste gastronomisch evenement op mondiaal vlak!

Deze prestigieuze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de 2 jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een menselijk avontuur dat verschillende chefs samenbrengt en verder begeleidt op hun weg naar het sterrendom.

Denk maar aan Régis Marcon, Yannick Alleno, Rasmus Kofoed, …

 

Doelstelling:

De vzw Belgian Bocuse d’Or Academy selecteert een geschikte chef alsook een commis tijdens een nationale/Belgische wedstrijd. Beiden zullen dan België vertegenwoordigen op de Europese finale alsook (indien het team Europees werd gekwalificeerd) voor de wereld finale.

Dus: er is dus eerst een nationale finale (selectie van het Belgische team: chef + commis), nadien een Europese finale (waarbij België sowieso meedoet) en als het Belgische team wordt geselecteerd een wereldfinale waarbij de beste koks van de 3 continenten verenigd zijn.

Wist je dat meer dan 60 nationale selecties plaats vinden wereldwijd, 3 continentale selecties!

 

De Belgische Academy begeleidt/ondersteunt de kandidaat:

  • Financieel: zij gaat op zoek naar partners die willen investeren, om de kandidaat te kunnen voorzien van de beste materialen en producten, borden en schotels, wedstrijd onkosten, transport, verzekering, promotiemateriaal…
  • Technisch-culinair: aanwezigheid en raadgevingen van top chefs en vorige deelnemers tijdens oefensessies.
  • Communicatief: persvoorstelling van kandidaat en partners, opvolging via sociale media, opzetten van fotoshoots, verspreiden van promotieposter…